camere de supraveghere exterioareAlegerea camerelor de supraveghere exterioare este o decizie importanta pentru asigurarea securității locuinței sau a afacerii tale. Iată un ghid detaliat pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită:

Rezoluție și Calitatea Imaginii:

Tipul de Tehnologie:

 • Alege între camere de supraveghere exterioare analogice, digitale (IP) sau cele cu tehnologie hibridă, în funcție de nevoile tale specifice.
 • Camerele IP oferă adesea o calitate superioară a imaginii și opțiuni avansate de conectivitate.

Viziunea Nocturnă:

 • Asigură-te că camerele sunt echipate cu tehnologie de viziune nocturnă puternică.
 • Verifică distanța de iluminare în condiții de lumină redusă sau totală întunecareVEZI PRET

Unghiul de vizualizare:

 • Analizează unghiul de vizualizare al camerei pentru a acoperi cât mai mult teren posibil.
 • Pentru zone largi, camerele cu unghiuri de vizualizare mai mari sunt ideale.

Protecția împotriva Intemperiilor:

 • Alege camere de supraveghere exterioare rezistente la intemperii cu rating IP66 sau IP67 pentru a rezista la condiții meteorologice extreme.
 • Asigură-te că carcasele sunt construite din materiale durabile și rezistente la coroziune.

Alimentare și Instalare:

 • Verifică metodele de alimentare disponibile: PoE (Power over Ethernet), baterii sau alimentare electrică tradițională.
 • Asigură-te că instalarea este fezabilă și respectă regulile legale locale privind supravegherea video.

Stocare și Înregistrare:

 • Optează pentru camere de supraveghere exterioare care se integrează ușor cu sistemele de stocare și înregistrare.
 • Există opțiuni locale (NVR – Network Video Recorder) sau în cloud pentru stocarea datelor.

Funcții Adiționale:

 • Explorează funcții adiționale precum detecția de mișcare, alerte mobile și capacitatea de a comunica audio.
 • Verifica daca camerele de supraveghere exterioare sunt compatibile cu sistemele de automatizare sau de gestionare a securitatii.

Costurile Pe Termen Lung:

 • Analizează costurile pe termen lung, incluzând nu doar prețul camerelor, ci și al infrastructurii și al stocării datelor.
 • Alege camere de supraveghere exterioare care ofera echilibru intre calitate si costuri.

Prin atentă analiză a acestor factori, vei putea să alegi camere de supraveghere exterioare care să se potrivească perfect nevoilor tale și să ofere o protecție eficientă pentru spațiul monitorizat.

Cel mai bun loc de pozitionare pentru camere de supraveghere exterioare

Pe lângă calitatea camerei de supraveghere exterioare și instalarea corectă a acesteia, al treilea punct pe care ar trebui să il păstrezi întotdeauna în mintea ta este plasarea atentă a acesteia pentru a se asigura supravegherea cu drepturi depline de acasa sau de la birou!

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare întotdeauna înainte de poziționarea de camere de supraveghere exterioare CCTV.

1. Acoperă întregul sector

Fie că este vorba garaj sau casa ta încerca să acoperi zona sa cât mai mult posibil.Principalul motiv pentru aceasta este de a urmări situația si a prinde înălțimea si imaginea fetei pe măsură ce se infractorul se apropie.

 2. Poziționați camera video la limita proprietatii dumneavoastra

Amplasarea de camere de securitate la limita proprietatii dumneavoastra poate avea 2 avantaje.Primul este că acesta vă poate da avertisment avansat de oameni care încearcă să rupă sau sa distruga, iar al doilea este că vă va permite să aveti imagini corecte pentru cei care nu au constatat ca aveti instalate camere de supraveghere.

3. Montati-le cat mai sus

În scopul de a preveni furtul camerei, vandalizarea lor sau acoperirea,încercați să le poziționați în locuri înalte. În acest caz, este bine, de asemenea, sa aflati mai multe despre legile și reglementările CCTV. La fel ca în multe țări, este ilegala montarea de camere de supraveghere exterioare pentru a capta vecinii.

4. Ascunse sau la vedere?

În general, nu credem că ar trebui să ascundeți camerele de supraveghere, iar argumentele în acest sens sunt numeroase. Pe de altă parte, dacă hoții nu văd camerele, nu le vor putea fura sau distruge și camerele vor capta suficiente dovezi în cazul unei efracții.
Unii clienți se gândesc să ascundă camerele de supraveghere. Este demonstrat, însă, că simpla prezență a camerelor de supraveghere poate îndepărta posibilii intruși. Când camerele de supraveghere sunt ascunse, nimic nu-i va opri pe infractori de la a continua cu spargerea unei locuințe.

Mai mult decât atât, ascunderea camerei de supraveghere ar putea să-i altereze capacitatea de captare a imaginilor. Astfel, scopul esențial al camerei de supraveghere (să surprindă imagini de bună calitate) nu va mai fi îndeplinit și investiția în camere de supraveghere va deveni inutilă.

Cateva sfaturi de la specialisti pentru protejarea sistemului de supraveghere

Este important sa stiti cum sa va protejati camerele de supraveghere exterioare in caz de vreme extrema, daca locuiti intr-o zona cu frecvente fenomene meteorologice extreme, cum ar fi furtuni de ploaie, furtuni de zapada, fulgere, cutremure etc.

In general, camerele de securitate de calitate nu sunt usor de deteriorat, chiar si in conditii meteorologice teribile, ele avand carcase speciale si durabile.

Ei bine, cu urmatoarele  sfaturi utile, puteti sa va protejati sistemul de securitate de orice vreme si dezastru natural care ar putea sa va ingrijoreze.

1. Protejati camerele de supraveghere de fulgere cu o instalare corecta

Nu montati camere de supraveghere exterioare pe metal, acest lucru fiind cel mai important aspect de tinut cont pentru a pastra camerele in siguranta. O lovitura directa de trasnet poate strica definitiv o camera de supraveghere. Daca cladirea dvs. este lovita de fulger si camera este montata pe metal, fulgerul poate calatori prin coaxial si va poate distruge camera.

De asemenea, fulgerul ar putea provoca o supratensiune care va poate „praji” NVR-ul sau DVR-ul.

2. Protejati camera de supraveghere de furtuni prin montaj de securitate

Furtunile puternice si vantul rapid va pot smulge camerele de securitate. Asigurati-va ca sunt montate foarte bine, astfel incat vantul rapid, grindina si furtunile nu le vor muta din loc. Unele camere de supraveghere exterioare ofera si un suport suplimentar de securitate pentru a le proteja  impotriva vremii extreme si a dezastrelor naturale.

3. Cumparati camere de supraveghere exterioare cu index de protectie minim IP66

Unele camere de supraveghere sunt proiectate pentru a rezista furtunilor de zapada, uraganelor, tornadelor, taifunelor, caldurii si frigului. Camerele de securitate cu index IP66 sunt inchise ermetic in carcase metalice rezistente la intemperii, care protejeaza camerele impotriva vremii extreme. Este foarte important sa cumparati o camera rezistenta la apa daca doriti sa va pastrati atat casa, cat si camera de supraveghere in siguranta. Hotii nu prea tin cont de vremea de afara.

De fapt, camerele de supraveghere IP66 sunt destul de populare si sunt accesibile, ele putand fi chiar mai economice pe termen lung, deoarece acestea sunt mai rezistente in mediile dure si astfel nu este nevoie sa cumparati altele noi la fel de des..

4. Luati in considerare o inchidere personalizata pentru a va proteja camera de securitate

O colivie de pasari cu un geam de sticla este o solutie excelenta pentru a pastra camera in conditii de siguranta. Ar putea fi mai ieftin sa va proiectati propria varianta de protectie pentru camera, decat sa cheltuiti mai mult pe o camera de supraveghere rezistenta la intemperii. Cu toate acestea, varianta dvs. personalizata ar putea sa nu fie la fel de rezistenta ca o camera de supraveghere protejata impotriva intemperiilor, a ploilor, a fulgerelor si a altor medii dure.

5. Asigurati-va ca echipamentul de supraveghere este rezistent si la apa, nu doar la vreme rea

Chiar daca o camera este prezentata ca fiind rezistenta la intemperii, acest lucru nu inseamna neaparat ca este si rezistenta la apa. Asigurati-va ca echipamentul dvs. de securitate este rezistent la apa, daca locuiti intr-o zona in care ploua des si in cantitati mari. Mai specific, carcasa unei camere de supraveghere exterioare cotata cu IP66 este suficienta pentru a proteja camera de supraveghere de ploaie. Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea unei camere de supraveghere exterioare pentru acasa, care sa reziste ploilor ocazionale si iernilor severe, o camera de supraveghere clasificata cu IP65 va fi mai mult decat suficient.

Retineti ca este doar o risipa de bani sa cumparati cea mai ieftina camera pe care o puteti gasi la magazinul local de electrocasnice, de exemplu. Va trebui sa cheltuiti mai mult timp si bani pentru a preveni deteriorarea camerelor de securitate de ploaie sau orice tip de vreme nefavorabila.

6. Protejati cablurile camerelor de supraveghere de zapada, ploaie si lumina soarelui

Nu uitati sa protejati firele camerelor de supraveghere de-a lungul sectiunii, dupa ce ati securizat camera dvs. de vreme, mai ales daca firele sunt expuse la zapada si ploaie, in aer liber.

Cea mai buna modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare si de conditiile meteorologice este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior, cum sunt cele cu sufa. La fel, si mufele trebuie protejate de expunerea la soare si vremea rea, prin utilizarea de doze.

Nu este o alegere buna sa continuati sa cumparati camere noi de supraveghere, deoarece nu le protejati pe cele pe care le aveti impotriva vremii nefavorabile.

Ei bine, cum sa protejati camerele de securitate de fulgere, ploaie, vand puternic, cutremure si alte conditii teribile? Este esential sa achizitionati camere de supraveghere exterioare rezistente. In caz contrar, toate celalalte eforturi nu va vor ajuta prea mult.

Boboc Andi
Boboc Andi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *