vă ghidăm spre un cămin mai sigur. Oferim sfaturi practice pentru prevenirea riscurilor casnice. În plus vă oferim recomandări pentru sisteme de supraveghere și tehnologii inteligente de securitate. Totul, simplificat și eficient, pentru siguranța și confortul familiei dumneavoastră.
Bogdan și Mădălina,
specialiști în securitatea locuinței,
vă ghidăm spre un cămin mai sigur. Oferim sfaturi practice pentru prevenirea riscurilor casnice. În plus vă oferim recomandări pentru sisteme de supraveghere și tehnologii inteligente de securitate. Totul, simplificat și eficient, pentru siguranța și confortul familiei dumneavoastră.
Cum alegem cel mai bun videointerfon
Acest videointerfon îți va oferi mai multe opțiuni decât un interfon obișnuit ca acela de la scara blocului, și îl vei găsi deosebit de util, mai ales dacă locuiești la casă.
Trăim într-o epocă în care securitatea locuinței devine din ce în ce mai sensibilă și, implicit, mai vulnerabilă. Protejarea locuintei prin montarea de camere de supraveghere, cât și a persoanelor care locuiesc în ea, necesită măsuri avansate de protecție, iar un prim pas esențial îl reprezintă instalarea unui sistem cu videointerfon.Acest videointerfon îți va oferi mai multe opțiuni decât un interfon obișnuit ca acela de la scara blocului, și îl vei găsi deosebit de util, mai ales dacă locuiești la casă.
Un interfon tradițional nu oferă suficiente opțiuni pentru o casă, iar un videointerfon adaugă dimensiunea vizuală la cea auditivă.
Într-o casă, este posibil să nu fie suficient un interfon simplu pentru a evita oaspeții nedoriți.
Cel mai bun videointerfon pentru acasa:recomandari
Inainte de toate, trebuie sa stim din ce este alcatuit un astfel de dispozitiv. Are trei componente principale: o unitate care se monteaza in interiorul casei, alta care se monteaza in exterior (la usa/poarta de acces) si, bineinteles, o yala electromagnetica (folosita daca vreti sa permiteti accesul). E bine de stiut ca se pot monta mai multe unitati interioare, care pot comunica si intre ele.Videointerfoanele sunt, in general, de doua feluri: cu fir sau fara fir (IP). Videointerfoanele cu fir sunt mai ieftine, dupa cum ati ghicit, desi sunt putin mai dificil de instalat, iar pentru asta veti avea nevoie de ajutorul unei firme specializate. Nu prezinta insa dezavantaje majore fata de cele IP. Acestea din urma sunt, ce-i drept, mai performante si ofera mai multe functii, unul dintre avantaje fiind ca se instaleaza usor.
Pe piață există două variante referitoare la montare și modul de funcționare al videointerfoanelor. Astfel le distingem pe cele cu fir și pe cele fără fir. Majoritatea oamenilor vor considera suficient un videointerfon cu fir.
Deși este mai greu de instalat, fiind nevoie de un specialist, acesta nu are funcții suplimentare care au crește prețul inutil pentru o locuință convențională.
Există multe păreri care susțin și că cel mai bun videointerfon este cel fără fir, sau videointerfonul IP. Motivul pentru care acestea sunt mai apreciate, este acela că permite controlul de la distanță, dar și mult mai multe opțiuni decât cele cu fir. Funcțiile acestea însă nu sunt necesare pentru fiecare om.
Videointerfonul IP poate să îți permită deblocarea accesului în locuință unei persoane, chiar dacă tu nu ești acasă. În mod evident, sunt puțini oameni cărora le-ar folosi cu adevărat această funcție.
O altă funcție deosebită este aceea că poți urmări istoricul ieșirilor și intrărilor în locuință. Ai putea să folosești această funcție pentru a-ți verifica copilul adolescent atunci când bănuiești că acesta ar putea dezvolta un obicei periculos.
De asemenea, ia în considerare modificările pe care le vei aduce locuinței. Specialiștii recomandă alegerea unui sistem fără fir dacă intenționezi să renovezi locuința, și a unui sistem cu fir dacă locuința este nouă.
Sistem singular sau multiplu
Un videointerfon bun va fi adaptat nevoilor locuinței tale. Există variante create special pentru locuințele în care trăiesc o singură familie, sau blocurile ori duplexurile care găzduiesc mai multe familii.
Astfel dacă ești în a doua situație, va trebui să alegeți un sistem care permite apelarea unei locuințe individuale. Aceste videointerfoane au un număr de butoane care corespunde cu numărul locuințelor din complexul rezidențial.
Astfel, când cineva dorește accesul în locuință, să nu fie deranjați toți locatarii. Dacă acesta nu este cazul tău, poți alege un videointerfon cu un singur buton care este și mai ușor de instalat.
Distanța dintre posturi
Alegerea ta va trebui făcută și în funcție de distanța dintre videointerfonul de la intrare și cel din locuința ta efectivă. Dacă aceasta va fi mai mare decât cea suportată de videointerfon, calitatea transmisiei poate deveni defectuoasă.
Astfel fie vei vedea o imagine întreruptă, fie vor apărea erori în transmiterea informației sonore. Este posibil chiar să nu reușești să permiți accesul pe proprietatea ta de la distanță. Așadar, ai nevoie de un dispozitiv potrivit.
Din fericire, majoritatea dispozitivelor disponibile pe piață, au un semnal bun chiar și la 50 de metrii distanță, ceea ce este mai mult decât are nevoie un locatar obișnuit. Dacă ai nevoie de un videointerfon care să funcționeze la o distanță mai mare, cu siguranță vei găsi pe piață o variantă potrivită.
Majoritatea aleg să implementeze în acest caz o variantă cu fir. Dacă acest lucru nu este posibil și în cazul tău, poți alege o variantă IP care funcționează prin Internet. Vei primii informațiile la fel de rapid și cu aceiași acuratețe ca în cazul unui interfon cu fir.
Ce componente are cel mai bun videointerfon pentru acasă?
La fel ca un interfon obișnuit, orice videointerfon trebuie să aibă sistemul de apelare din exterior, sistemul de recepționare apel din interior, precum și yala pe sistem electromagnetic care permite descuierea automată a porți sau a uși, în cazul în care decizi să îi permiți cuiva accesul.
Aceasta este componența de bază a unui astfel de set. Dacă ai o locuință foarte mare, ai putea considera practic achiziționarea unui videointerfon cu mai multe piese de interior, care să îți permită să vezi cine este la poartă din mai multe camere din locuință, nu doar de la ușa de intrare.
Imaginea
Imaginea poate fi redată color sau alb-negru în funcție de model. Așa cum probabil anticipezi, cele care oferă imagine color vor fi mai scumpe. Asigură-te să sistemul este dotat cu lumină sau cu mod nocturn pentru a putea să vezi și atunci când cineva sună la interfon când este întuneric afară.
Dimensiunea ecranului poate să facă și ea diferența. Cu cât acesta este mai mare, cu atât ai mai muște șanse de a recunoaște persoana care apelează. Pe de altă parte, unitatea pentru receptor va ocupa mai mult spațiu.
Calitatea imaginii va fi influențată de tipul videointerfonului care poate fi digital sau analog. Cele în sistem analog pot fi încețoșate, în timp ce sistemul digital va asigura imagini de calitate superioară.
Unghiul camerei este de asemenea important. Alege o cameră care să cuprindă cât mai multă imagine, pentru a putea extrage cât mai multe informații din exterior.
Fiabilitate
Îți dorești un videointerfon care să reziste și să funcționeze impecabil pentru o lungă perioadă de timp. Cel mai mare dușman al acestora este vremea. Toate videointerfoanele care funcționează pe sistem IP au un indice de rezistență la vreme. Acesta este notat cu IP, urmat de două cifre cu semnificație aparte după cum urmează:
Prima cifră:
0: fără protecție
1: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 50 mm
2: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 12.5 mm
3: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 2.5 mm
4: Protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 1 mm
5: Protecție relativă împotriva prafului
6: Protecție împotriva tuturor tipurilor de praf
A doua cifră:
0: fără protecție
1: protecție împotriva condensului
2: Protecție împotriva ploii la un unghi de 15 grade
3: Protecție împotriva ploii la un unghi de 60 grade
4: Protecție împotriva stropirii din orice direcție
5: Protecție împotriva jetului de apă
6: Protecție împotriva udării, inclusiv sub valurile mării
7: Protecție împotriva scufundării superficiale
8:Protecție împotriva scufundării permanente
Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun videointerfon pentru acasă?
Înregistrare– Cel mai bun videointerfon poate să îți ofere opțiunea de a înregistra și stoca imagini sau filmulețe cu apelurile pe care le primești de la sonerie. Astfel dacă nu ai fost acasă, vei putea vedea dacă a vrut cineva să îți facă o vizită.
Înregistrare mesaj – Asemănător cu modul în care funcționează o căsuță vocală, cei care doresc îți pot lăsa un mesaj direct de la videointerfon. Astfel poți afla mai rapid motivul vizitei lor, mai ales dacă nu sunt disponibili ulterior.
Conectarea la smartphone – cele mai sofisticate modele se pot conecta la telefonul inteligent, astfel vei putea debloca poarta direct de pe telefon, sau vei putea să vezi cine sună direct de pe telefon.
Înainte să faci o achiziție încearcă să cauți online părerea altor cumpărători pentru a verifica experiența lor cu acel produs.Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești pregătit să alegi cel mai bun videointerfon pentru casa ta.