Într-o lume în continuă evoluție tehnologică, încuietorile inteligente devin vedetele securității la domiciliu, aducând cu sine o combinație inovatoare de tehnologie și funcționalitate. Aceste dispozitive redefinește conceptul tradițional încuietori și transformă accesul în casă într-o experiență simplă, sigură și conectată.

Top 3 cele mai bune Încuietori Inteligente

1.Incuietoare inteligenta Nuki Smart Lock 3.0 Pro, Bluetooth, Notificari, Control acces, Jurnal activitati

VEZI PRET 

2.Incuietoarea inteligenta Yale Linus, Wi-Fi, Bluetooth, Acces aplicatie

VEZI PRET

 

3.Incuietoare inteligenta EZVIZ DL01S, cu tastatura multifunctionala si  functie bluetooth

 

VEZI PRET

 

 

Beneficiile unei incuietori inteligente

1. Acces Fără Cheie Principala revoluție adusă de încuietorile inteligentă este nevoie de ajutor cheilor tradiționale.

Utilizatorii pot accesa locuința lor prin diverse modalități, cum ar fi coduri PIN, cartele cheie sau chiar prin intermediul smartphone-ului. Aceasta nu doar oferă o cerere modernă de acces, ci și elimina riscul pierderii sau furtului de chei.

Acces Fără Cheie

2. Integrare cu Sistemele Smart Home: Încuietorile inteligente nu operează izolat; ele sunt concepute pentru a fi componente cheie în ecosistemele caselor inteligente.

Prin integrarea cu asistenți vocali precum Alexa sau Google Assistant, acestea devin elemente esențiale în orchestrarea scenariilor automate, cum ar fi blocarea ușilor atunci când pleci de acasă sau deschiderea lor când te apropii.

3. Monitorizare și Control la Distanță: O funcționalitate remarcabilă a încuietorilor inteligenți este capacitatea de a fi monitorizată și controlată de la distanță. Cu ajutorul aplicațiilor mobile dedicate, puteți verifica dacă ușa este încuiată, acorda accesatorilor sau chiar primii notificări în timp real cu privire la activitatea ușii.

4. Înregistrare a Accesului și Personalizare: Încuietorile inteligente păstrează o înregistrare digitală a accesului, oferind proprietarilor unui istoric detaliat al activității ușii. Aceasta nu doar sporește securitatea, ci și oferă o perspectivă asupra cine a intrat sau a părăsit locuința. Mai mult, acestea permit personalizarea nivelurilor de acces pentru diferiți membri ai familiilor sau pentru oaspeți temporari.

5. Înalt Nivel de Securitate: Pentru a satisface standardele stricte de securitate, încuietorile inteligente sunt dotate cu tehnologii avansate de criptare și autentificare. Acestea oferă o protecție sporită împotriva tentativelor de acces neautorizat și asigură un mediu sigur pentru locuință. În plus, ele pot fi conectate la un sistem de alarmă, care va fi activat în cazul în care cineva încearcă să intre în locuință fără permisiune.

6. Ușurință în Instalare și Configurare: Majoritatea încuietorilor inteligente sunt proiectate pentru o instalare simplă și pot fi adăugate la ușile existente fără a necesita intervenții extinse. Aceasta face accesibile acestor tehnologii avansate pentru o gamă mai largă de utilizatori.

7. Eficiență Energetică și Conștientizare: Prin capacitatea de a monitoriza și controla ușa de la distanță, încuietorile inteligentă contribuie la eficiența energetică și la conștientizarea consumului de energie. Ele permit asigurarea faptului că ușa este încuiată în mod stabilit și reduce dependența de cheile fizice.

În concluzie, încuietorile inteligente în domeniul evoluției semnificative domeniul securității la domiciliu. Trecând dincolo de simplă funcționalitate de a încuia și descuia, aceste dispozitive deschid ușile către o lume conectată, în care securitatea și accesul devin mai inteligent și mai personalizate ca niciodată.

Dezavantaje

Iată câteva dezavantaje ale unei încuietori inteligente:

 • Preț: Încuietorile inteligente sunt, în general, mai scumpe decât încuietorile tradiționale.
 • Dependența de baterii: Unele încuietori inteligente necesită baterii, care trebuie schimbate periodic.
 • Probleme de securitate: Încuietorile inteligente pot fi mai vulnerabile la atacuri cibernetice decât încuietorile tradiționale.
 • Probleme de compatibilitate: Încuietorile inteligente nu sunt compatibile cu toate smartphone-urile sau tabletele.

Iată o explicație mai detaliată a fiecărui dezavantaj:

Preț

Încuietorile inteligente pot costa de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei. Acest lucru este mai mult decât costul unei încuietori tradiționale, care poate fi achiziționată de la câteva zeci de lei până la câteva sute de lei.

Dependența de baterii

Unele încuietori inteligente necesită baterii pentru a funcționa. Bateriile trebuie schimbate periodic, ceea ce poate fi o altă cheltuială.

Instalare

Nu orice incuietoare inteligenta se potriveste usii dvs. Fiecare model sau brand incearca sa fie cat mai versatil posibil, dar acoperirea tuturor tipurilor de incuietori este imposibila.

Exista trei moduri principale de a instala o incuietoare inteligenta.

i. Inlocuirea completa a incuietorii si broastei actuale

Cea mai invaziva instalare presupune inlocuirea intregului mecanism de blocare. Aceasta instalare presupune de obicei anumite scule specifice si in cazul in care doriti montaj propriu si aveti cunostintele necesare, investitia in procurarea uneltelor implica un cost destul de ridicat.

ii. Cilindru dedicat

Aceasta varianta presupune de obicei inlocuirea cilindrului si schimbarea cheilor. Aceasta solutie se aplica la o gama foarte variata de usi si este invizibila din exteriorul locatiei. Asigurati-va ca cilindrul pe care il utilizati este certificat cu un standard de siguranta.

iii. Suport cheie

Poate fi cel mai versatil si mai usor de instalat. Se instaleaza din interior, utilizand cheia actuala a cilindrului. Inainte de a achizitiona, asigurati-va ca cilindrul dvs. este dotat cu functie de urgenta: verificati daca puteti deschide cu o cheie din exterior atunci cand o alta cheie este introdusa din interior. Majoritatea cilindrilor s-ar putea sa nu functioneze in acest fel si in aceste cazuri se necesita inlocuirea lor.

Alegerea solutiei adecvate si instalarea acestuia este, in general, cea mai grea parte a utilizarii si montarii incuietorilor inteligente. Asigurati-va ca producatorul ales de dvs ofera manual(limba romana, etc) sau ghiduri video – sau chiar serviciu de instalare. Dupa aceea, utilizarea incuietorii inteligente este foarte usoara si comoda.

Probleme de securitate

Încuietorile inteligente pot fi mai vulnerabile la atacuri cibernetice decât încuietorile tradiționale. Acest lucru se datorează faptului că încuietorile inteligente comunică cu telefonul sau tableta dumneavoastră prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi sau Bluetooth. Dacă această conexiune este compromisă, atacatorii ar putea avea acces la încuietoare și ar putea ocoli măsurile de securitate.

Cele mai frecvente probleme de securitate ale încuietorilor inteligente includ:

 • Criptare slabă: Unele încuietori inteligente folosesc criptări slabe care pot fi ușor de spart de către hackeri.
 • Atacurile brute: Hackerii pot folosi atacuri brute pentru a încerca să ghicească parola de acces la încuietoare.
 • Atacurile de deviere: Hackerii pot intercepta comunicarea dintre încuietoare și telefon sau tabletă pentru a prelua controlul asupra încuietorii.

Cum pot fi prevenite problemele de securitate ale încuietorilor inteligente?

Există o serie de măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja încuietoarea inteligentă de atacuri cibernetice:

 • Alegeți o încuietoare inteligentă de la un producător de renume care folosește criptări puternice.
 • Setați o parolă puternică pentru încuietoare, care să includă cel puțin 12 caractere, inclusiv litere mari și mici, numere și simboluri.
 • Activați autentificarea cu doi factori pentru încuietoare.
 • Actualizați întotdeauna firmware-ul încuietorii la cea mai recentă versiune.
 • Folosiți o rețea Wi-Fi sigură pentru a conecta încuietoarea la internet.
 • Evitați să lăsați încuietoarea conectată la internet atunci când nu o utilizați.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă proteja încuietoarea inteligentă:

 • Nu împărtășiți parola de acces la încuietoare cu nimeni.
 • Fiți atenți la e-mailurile și mesajele text suspecte care vă solicită să vă furnizați datele de acces la încuietoare.
 • Urmăriți-vă conturile de e-mail și sociale pentru a detecta orice activitate suspectă.

Prin luarea acestor măsuri, puteți ajuta la protejarea încuietorii inteligente și a proprietății dumneavoastră de atacuri cibernetice.

Probleme de compatibilitate

Încuietorile inteligente nu sunt compatibile cu toate smartphone-urile sau tabletele. Asigurați-vă că încuietoarea pe care o alegeți este compatibilă cu dispozitivul dumneavoastră înainte de a o cumpăra.

În general, încuietorile inteligente oferă o serie de avantaje, cum ar fi confortul, securitatea și ușurința de utilizare. Cu toate acestea, este important să luați în considerare și dezavantajele înainte de a face o achiziție.

Boboc Andi
Boboc Andi

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *