Un sistem de alarmă pentru casă este un echipament care poate detecta intruziuni sau incendii și poate alerta proprietarul sau serviciile de urgență prin intermediul unor sunete puternice sau prin intermediul unei conexiuni la internet.


Sisteme de alarmă

1.Wireless

2. Cu cablu


Aceste sisteme pot include senzori de mișcare, senzori de fum, senzori de ușă și fereastră și orice alte dispozitive de securitate necesare pentru a proteja casa ta. De asemenea, pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.

Atunci când alegi un sistem de alarmă pentru casă, ar trebui să iei în considerare:

 1. Tipul de senzori: Asigură-te că sistemul include senzori care pot detecta diferite tipuri de pericole, cum ar fi intruziunile, incendiile și inundațiile.
 2. Conectivitatea: Verifică dacă sistemul poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.
 3. Alimentarea: Verifică dacă sistemul are o sursă de alimentare prin cablu sau dacă este alimentat prin baterii și dacă trebuie să le schimbi frecvent.
 4. Instalarea: Verifică dacă sistemul include tot ce ai nevoie pentru a-l instala și dacă instalarea este simplă.
 5. Suportul pentru client: Asigură-te că ai acces la suport pentru client dacă ai întrebări sau probleme cu sistemul de alarmă.

Cel mai bun sistem de alarmă pentru casă

Este dificil să se determine cu precizie „cel mai bun” sistem de alarmă pentru casă, deoarece diferite sisteme pot fi mai potrivite pentru diferite nevoi și preferințe. În general, când alegi un sistem de alarmă pentru casă, ar trebui să iei în considerare:

 1. Tipul de senzori: Asigură-te că sistemul include senzori care pot detecta diferite tipuri de pericole, cum ar fi intruziunile, incendiile și inundațiile.
 2. Conectivitatea: Verifică dacă sistemul poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.
 3. Alimentarea: Verifică dacă sistemul are o sursă de alimentare prin cablu sau dacă este alimentat prin baterii și dacă trebuie să le schimbi frecvent.
 4. Instalarea: Verifică dacă sistemul include tot ce ai nevoie pentru a-l instala și dacă instalarea este simplă.
 5. Suportul pentru client: Asigură-te că ai acces la suport pentru client dacă ai întrebări sau probleme cu sistemul de alarmă.

Tipuri de senzori la sisteme de alarmă

Un sistem de alarmă pentru casă poate include diferite tipuri de senzori care pot detecta diferite tipuri de pericole. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de senzori care pot fi incluse într-un sistem de alarmă:

 1. Senzori de mișcare: Acesti senzori pot detecta orice mișcare în interiorul sau în apropierea casei și pot declanșa alarma dacă sunt detectate mișcări suspecte.
 2. Senzori de ușă și fereastră: Acesti senzori pot detecta deschiderea sau închiderea ușilor sau ferestrelor și pot declanșa alarma dacă sunt detectate deschideri neautorizate.
 3. Senzori de fum: Acesti senzori pot detecta prezența fumului și pot declanșa alarma dacă sunt detectate semne de incendiu.
 4. Senzori de inundație: Acesti senzori pot detecta prezența apei în zone unde nu ar trebui să fie și pot declanșa alarma dacă sunt detectate

Conectivitatea sistemului de alarmă

onectivitatea este o caracteristică importantă a unui sistem de alarmă pentru casă, deoarece te poate ajuta să monitorizezi și să controlezi sistemul de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.

Există mai multe modalități prin care un sistem de alarmă poate fi conectat:

 1. WiFi: Un sistem de alarmă care se conectează la WiFi poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone, cu condiția ca dispozitivul să fie conectat la aceeași rețea WiFi.
 2. Bluetooth: Un sistem de alarmă care se conectează prin Bluetooth poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone, cu condiția ca dispozitivul să fie în apropiere.
 3. GSM: Un sistem de alarmă care se conectează prin intermediul unei cartele SIM poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală, indiferent de unde te afli.

Alimentarea sistemului de alarmă

Sistemele de alarmă pentru casă pot avea diferite surse de alimentare, inclusiv prin cablu sau prin baterii.

Sistemele de alarmă care sunt alimentate prin cablu sunt conectate la o sursă de alimentare prin intermediul unui cablu electric. Acestea sunt adesea mai fiabile și nu necesită înlocuirea bateriilor, dar pot fi mai dificil de instalat și pot necesita o sursă de alimentare în apropiere.

Sistemele de alarmă care sunt alimentate prin baterii au nevoie de baterii pentru a funcționa. Acestea sunt adesea mai ușor de instalat și pot fi mutate într-o altă locație, dar pot necesita înlocuirea bateriilor frecvent.

Instalarea unui sistem de alarmă

Instalarea unui sistem de alarmă pentru casă poate varia în funcție de sistemul ales și de nivelul de cunoștințe și abilități al instalatorului. În general, procesul de instalare a unui sistem de alarmă poate include următoarele pași:

 1. Planificarea instalării: Asigură-te că ai toate componentele necesare pentru instalarea sistemului și că ai planificat unde vor fi instalate senzorii și consola centrală.
 2. Instalarea senzorilor: Instalează senzorii în locațiile planificate, conectându-i la consola centrală prin intermediul cablurilor.
 3. Instalarea consolă centrală: Conectează consola centrală la o sursă de alimentare și la internet, dacă este necesar.
 4. Programarea sistemului: Configurează setările sistemului prin intermediul consolă centrală sau prin intermediul unei aplicații de smartphone.
 5. Testarea sistemului: Asigură-te că sistemul funcționează corect prin testarea fiecărui senzor și prin declanșarea și oprirea alarmei.

Suportul pentru client

Suportul pentru client este o caracteristică importantă a unui sistem de alarmă pentru casă, deoarece te poate ajuta să rezolvi orice probleme sau întrebări pe care le ai cu sistemul.

Suportul pentru client poate include acces la resurse online, cum ar fi ghiduri de utilizare sau întrebări frecvente, precum și la un serviciu de asistență prin telefon sau prin e-mail.

Ar trebui să cauți un sistem de alarmă care oferă suport pentru client disponibil în mai multe limbi și care are reprezentanți de asistență disponibili în timpul programului de lucru normal. De asemenea, ar trebui să verifici dacă sistemul oferă suport pentru client prin intermediul chat-ului online sau prin intermediul unei opțiuni de apelare pentru situații de urgență.

SUPORT A2T.RO – vezi detalii despre comenzi, livrare, instalare, garanție, mentenanță, etc.


Sisteme de alarmă cu senzori de mișcare

Un sistem de alarmă pentru casă cu senzori de mișcare poate detecta orice mișcare în interiorul sau în apropierea casei și poate declanșa alarma dacă sunt detectate mișcări suspecte. Acest tip de sistem de alarmă poate fi o opțiune eficientă pentru protejarea casei împotriva intruziunilor, deoarece poate detecta prezența oricărei persoane care încearcă să intre în casă fără autorizare.

Senzorii de mișcare pot fi poziționați în diferite puncte ale casei, cum ar fi în holuri, în dormitoare sau în livinguri, și pot fi reglați pentru a detecta mișcări de la o anumită distanță sau într-o anumită zonă. De exemplu, poți seta senzorul de mișcare să detecteze mișcări într-un perimetru de 10 până la 20 de metri.

Sistemele de alarmă pentru casă cu senzori de mișcare pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală, astfel încât să poți monitoriza și să controlezi sistemul de oriunde te afli.


Sisteme de alarma Wireless IP GSM

Vezi ofertele

Un sistem de alarmă Wireless IP GSM este un sistem de alarmă care se conectează la internet prin intermediul unei conexiuni WiFi și care poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală. De asemenea, acest tip de sistem poate fi conectat la rețeaua GSM (Global System for Mobile Communications) prin intermediul unei cartele SIM, astfel încât să poată fi controlat de oriunde te afli.

Sistemele de alarmă Wireless IP GSM pot include diferite tipuri de senzori, cum ar fi senzori de mișcare, senzori de ușă și fereastră și senzori de fum, care pot detecta diferite tipuri de pericole și pot declanșa alarma în caz de necesitate.

Acest tip de sistem de alarmă poate fi ușor de instalat, deoarece nu necesită cabluri pentru conectarea senzorilor la consola centrală. De asemenea, poate fi mutat într-o altă locație dacă este necesar.

Atunci când alegi un sistem de alarmă Wireless IP GSM, ar trebui să verifici dacă sistemul include tot ce ai nevoie pentru a-l instala și să alegi o opțiune care oferă suport pentru client de înaltă calitate.


Sisteme Alarma Hikvision AX PRO

Vezi ofertele

Hikvision AX PRO este o gamă de sisteme de alarmă pentru casă și pentru afaceri oferite de Hikvision, un producător de echipamente de securitate și supraveghere.

Sistemele de alarmă Hikvision AX PRO pot include diferite tipuri de senzori, cum ar fi senzori de mișcare, senzori de ușă și fereastră, senzori de fum și senzori de inundație, care pot detecta diferite tipuri de pericole și pot declanșa alarma în caz de necesitate. Acestea pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.

Sistemele de alarmă Hikvision AX PRO pot fi conectate la internet prin intermediul unei conexiuni WiFi sau prin intermediul unei cartele SIM, astfel încât să poată fi controlate de oriunde te afli.

Hikvision oferă suport pentru client prin intermediul unui serviciu de asistență prin telefon sau prin e-mail, precum și prin intermediul unor resurse online, cum ar fi ghiduri de utilizare și întrebări frecvente.

Atunci când alegi un sistem de alarmă Hikvision AX PRO, ar trebui să verifici dacă sistemul include tot ce ai nevoie pentru a-l instala și să alegi o opțiune care se potrivește nevoilor tale.


Sisteme de alarma Dahua

Vezi ofertele

Dahua este o companie producătoare de echipamente de securitate și supraveghere care oferă o gamă de sisteme de alarmă pentru casă și pentru afaceri.

Sistemele de alarmă Dahua pot include diferite tipuri de senzori, cum ar fi senzori de mișcare, senzori de ușă și fereastră, senzori de fum și senzori de inundație, care pot detecta diferite tipuri de pericole și pot declanșa alarma în caz de necesitate. Acestea pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.

Sistemele de alarmă Dahua pot fi conectate la internet prin intermediul unei conexiuni WiFi sau prin intermediul unei cartele SIM, astfel încât să poată fi controlate de oriunde te afli.

Dahua oferă suport pentru client prin intermediul unui serviciu de asistență prin telefon sau prin e-mail, precum și prin intermediul unor resurse online, cum ar fi ghiduri de utilizare și întrebări frecvente.


Sisteme de alarmă AJAX

Vezi ofertele

AJAX este o companie producătoare de echipamente de securitate și supraveghere care oferă o gamă de sisteme de alarmă pentru casă și pentru afaceri.

Sistemele de alarmă AJAX sunt sisteme wireless care se conectează la internet prin intermediul unei conexiuni WiFi și care pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală. Acestea pot include diferite tipuri de senzori, cum ar fi senzori de mișcare, senzori de ușă și fereastră, senzori de fum și senzori de inundație, care pot detecta diferite tipuri de pericole și pot declanșa alarma în caz de necesitate.

Sistemele de alarmă AJAX sunt ușor de instalat, deoarece nu necesită cabluri pentru conectarea senzorilor la consola centrală. De asemenea, pot fi mutate într-o altă locație dacă este necesar.

AJAX oferă suport pentru client prin intermediul unui serviciu de asistență prin telefon sau prin e-mail, precum și prin intermediul unor resurse online, cum ar fi ghiduri de utilizare și întrebări frecvente.


Sisteme de alarma Eldes

Vezi ofertele

Eldes este o companie producătoare de echipamente de securitate și supraveghere care oferă o gamă de sisteme de alarmă pentru casă și pentru afaceri.

Sistemele de alarmă Eldes pot include diferite tipuri de senzori, cum ar fi senzori de mișcare, senzori de ușă și fereastră, senzori de fum și senzori de inundație, care pot detecta diferite tipuri de pericole și pot declanșa alarma în caz de necesitate. Acestea pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone sau prin intermediul unei consolă centrală.

Sistemele de alarmă Eldes pot fi conectate la internet prin intermediul unei conexiuni WiFi sau prin intermediul unei cartele SIM, astfel încât să poată fi controlate de oriunde te afli.


Alarma wireless Paradox

Vezi ofertele

Paradox este un producător de sisteme de securitate și de automatizare a locuinței, inclusiv alarme wireless. Sistemele lor de alarmă fără fir sunt concepute pentru a oferi protecție fiabilă pentru case și companii, folosind o combinație de senzori fără fir, panouri de control și alte dispozitive pentru a detecta și raporta potențialele amenințări de securitate.

Alarmele fără fir de la Paradox utilizează de obicei tehnologia de radiofrecvență (RF) pentru a comunica între diferitele componente ale sistemului. Acest lucru le permite să fie instalate cu ușurință, fără a fi nevoie să treceți cabluri sau fire între diferiții senzori și panoul de control. Senzorii wireless sunt de obicei alimentați de baterii, ceea ce îi face ușor de instalat și întreținut.

Unele dintre caracteristicile pe care le puteți găsi într-un sistem de alarmă fără fir Paradox includ:

Senzori pentru uși și ferestre: acești senzori detectează când o ușă sau o fereastră este deschisă și pot declanșa o alarmă dacă detectează intrarea neautorizată.
Detectoare de mișcare: acești senzori utilizează tehnologia infraroșu pasiv (PIR) pentru a detecta mișcarea într-un anumit interval.

Ele pot fi folosite pentru a declanșa o alarmă dacă detectează mișcare într-o zonă care ar trebui să fie sigură.


Cheie: Acestea sunt dispozitive portabile care vă permit să armați și să dezarmați sistemul de alarmă de la distanță, facilitând pornirea și oprirea sistemului după cum este necesar.


Monitorizare de la distanță: Multe sisteme de alarmă Paradox vin cu capacitatea de a se conecta la un serviciu de monitorizare, care vă permite să primiți notificări cu privire la orice eveniment de securitate prin e-mail sau mesaj text.

Acest lucru poate fi util în special dacă sunteți departe de casă și trebuie să fiți notificat cu privire la orice problemă de securitate.

Bogdan Pop
Bogdan Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *